Waterreflectie met photoshop

Op de website www.behindthelenscape.nl van Michiel Buijse kwam ik een leuke zelfstudie tegen om een waterreflectie te creëren met photoshop. Het geeft wat extra sfeer aan een foto en het is een mooie manier om je vaardigheden op het gebied van photoshop te vergroten.

Ik een een oude foto uit mijn collectie genomen en deze bewerkt via de stappen uit de zelfstudie. Het was soms wel even lastig aangezien ik een Nederlandse versie bezit van photoshop CC en Michiel en Engelse. Een nuttig hulpmiddel om de photoshop termen te vertalen is een lijst met alle Engelse termen vertaald naar het Nederlands. Deze staat op www.photoshop-tutorials.nl

Raffinaderij in de Botlek RotterdamRaffinaderij in de Botlek

Het beste resultaat via deze zelfstudie vond ik best geslaagd. In de toekomst zal ik zeker gebruik maken van deze optie om een foto iets extra’s mee te geven. Om tijd te besparen heb ik een photoshop handeling (action) gemaakt die de meeste bewerkingen uitvoert. Deze handeling kan je via onderstaande knop downloaden. Let op, deze is niet te gebruiken in een Engelse versie van photoshop.

Waterreflectie

Maak je gebruik van deze handeling dan moet je de volgende bewerkingen uitvoeren:

  1. Open eerst een foto;
  2. Neem het snijgereedschap en verwijder het onderste deel van de foto om daar een waterreflectie toe te voegen;
  3. Klik hierna op de knop afspelen om de bewerkingen op de foto uit te voeren.

Foto is hierna nog aan te passen door te spelen met de curven laag of door de dekking in procenten te verlagen of te verhogen.

Wil je een Engelse action, kijk dan even op www.youtube.com. Hier staat een video van PDESIRE met uitleg over het gebruik van zijn action en een link om deze te downloaden. De handelingen van deze action zijn iets uitgebreider dan die van Michiel Buijse

 

By |2018-05-11T20:05:29+00:00april 30th, 2018|Categories: Avondfotografie|Tags: , , , |0 Comments

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.